Nimi :: Saagan Ruhtinas
Kutsumanimi :: Unto
Rotu :: Suomenhevonen
Rekisternumero :: ei rekisterissä
Syntynyt :: 10.09.2005, VHKR
Sukupuoli :: ori
Väri :: punarautias
Säkäkorkeus :: 154cm

Kasvattaja :: Saagan Suomenhevoset
Omistaja ::
Katri P.
Koulutustaso ::
Helppo A, re 100cm, me 90cm, valjakko
Painotus ::
kouluratsastus

Saagan Ruhtinas on ensimmäinen saagalaiseni - ja miten ylpeä orista olenkaan. Untoksi kutsuttu oriherra on luonteeltaan suht energinen ja leppoisa, vaikkei se elämä aina yhtä helppoa olisikaan. Untolla on erittäin mukava suku, joka puolesta hän soveltuu mainiosti jalostukseen. Unto oppii nopeasti uutta ja sopeutuu nopeasti uusiin paikkoihin. Tätä oria en vaihtaisi mihinkään.

Herrasmiesmäinen ori on luonteeltaan melko leppoisa, vaikka ei orin hoito aina niin helppoa ole. Unto tykkää testata sitä hoitavan ihmisen kykyjä ja hermoja ensimmäisellä kerralla - se pyörii ympäri karsinaa, pullistelee satulaa laittaessa, nostelee päätään, vaikka se ei tee sitä tositarkoituksella. Unto haluaa vain tehdä hoitajasta hermoraunion - ja joskus saattaa onnistuakin. Unton kanssa rautaiset hermot ja pieni kurinpito on hyväksi. Ori lopettaa hyörimisen ja pyörimisen kun sitä vain uskaltaa käskeä. Satulaa laittaessakaan se ei tällöin pullistele ja kuolaimetkin ori ottaa miltei itse suuhun.

Ratsastaessa herralta löytyy energiaa, joskus liiaksikin. Silloin ei autaa muu kuin käydä maastossa päästämässä ylimääräenergiaa pois, jonka jälkeen ori jaksaa keskittyä taas olennaiseen. Unto on enemmän koulupuolelle painottuva ratsu liikkeidensä perusteella. Orilta löytyy matkaavoittavat ja pehmeät askeleet sekä upeat liikkeet, joiden avulla ori pääsee vielä pitkälle. Esteille orilla ei oikein kokonaan riitä hermot vaan usein niiden ylitse mennään turhankin kovaa. Ei siinä mitään, mutta esteet vain putoilevat siinä kovan vauhdin mukana. Hyppytekniikassa on toki hiomista, mutta ei ori ole estehevoseksikaan mikään toivoton tapaus.

Saagan Ruhtinas

  Emigrantti   Epeli
  Humu-Tyttö
  Vahdotar   Humu-Aaroni
  Laurentsia

Saagan Ruhtinas astuu vain suomen(pien)hevosia. Siirtyy jalostuskäyttöön marraskuussa

-

-