Nimi :: Taikatuulen Pisara
Kutsumanimi :: Sara
Rotu :: Suomenhevonen
Rekisternumero :: ei rekisterissä
Syntynyt :: 02.05.2002, 10-vuotias
Sukupuoli :: tamma
Väri :: rautias
Säkäkorkeus :: 150cm

Kasvattaja :: Taikatuuli
Omistaja ::
Katri P.
Koulutustaso ::
Intermediaire II, re 100cm, me 100cm, valjakko
Painotus ::
kouluratsastus

Taikatuulen Pisara palasi pitkältä Ruotsin-matkaltaan takaisin kotisuomeen. Sara taitaa olla yksi pitkään omistamistani suomenhevosista. Saran suku on erittäin hyvä erityisesti suomenhevosjalostuksen kannalta. Se edustaa suomenhevosten vanhaa linjaa, iskänä upea Hallusinaatio. Sara ei juurikaan muuttunut Ruotsissa ollessaan, vaan jatkaa samaa jekkuilevaa rataa mitä ennenkin.

Luonteeltaan tamma on aikamoinen vekkuli. Se sitten jaksaa keksiä uusia jekkuja toisten päänmenoksi, eikä luovuta ennekuin tosissaan on ajanut ihmiset hulluuden partaalle. Sara voi koetella ihmisen hermoja, eikä siinä muu auta kuin pysyä tyynenä ja rauhallisena, jotta tamma huomaa, että minkäänlainen kujeilu ei auta. Sara työntää päätänsäkin syliin rapsutuksien toivossa, eikä aikaakaan kun se jo löytää taskuusi unohtuneen namipussin. Harjojen kanssa tamma tykkää erityisesti leikkiä. Se nappaa niitä suuhunsa eikä anna takaisin ennenkuin hoitaja luovuttaa. Satuloidessa tamma pullistaa niin, että hyvä kun satulavyön kiinni. Kentällä se taas päästää ilmat pois juuri kun ratsastaja on nousemassa selkään.

Ratsastuksen kannalta katsottuna, ei tamma ole kovinkaan helppo. Se tarvii juuri oikean ihmisen selkäänsä työskennelläkseen hyvin. Sen koulutus yltää jopa intermediaire II-tasolle, vaikka harva ratsastaja saa siitä ratsun korkeampiin kuin helppo a-tason luokkiin. Esteitä tamma hyppää mielellään, vaikka kaahottaa aikamoista vauhtia ympäri kenttää. Selässä istuvan ihmisen täytyy muistaa pidättää tammaa tarpeeksi, jotta esterata suoriutuisi loppuun asti. Maastossa tamma rakastaa laukata, ja useimmiten voi kiihdyttää tahtia ravista laukkaan, jollei sitä pidätä. Sara ei kuitenkaan koskaan karkaa käsistä, vaan pysähtyy kun pyydetään.

Taikatuulen Pisara

  VIR MVA Ch. Hallusinaatio    Muiston Kuiskaus
  Rosaliini
  Tuulesta Syntynyt   Villinä Syntynyt
  Haikailija

ori Hopeakuun Paprika, i. Jalavakadun Basilika
ori Rochelemin Raikulipoika, i. Ka Mc Tuhma

01.08.2002 Kuusimetsä, NJ-Näyttelyt, LKV5, KUMA, JS
04.10.2002 Startalli, NJ-Näyttelyt, LKV4,KUMA, JS
16.06.2002 Hepohullun Unelmatalli, NJ-Näyttelyt, sija 14